Ponovo u trendu: Mini-val i sve što treba da znate o njemu!

Kada kažemo da se mini-val vraća u modu, ne mislimo na mini-val koji je nosila vaša mama ’80-ih godina! Postoji mnogo modernih mini-val šablona koji daju fenomenalnu frizuru čim se probudite ujutru, bez imalo truda! Danas, uz pomoć ovog tretmana možete transformisati dugu, beživotnu kosu u beachy talase, ili učiniti da ona izgleda kao da ste tek izašli sa feniranja “na četke” iz salona! Pošto mnogo devojaka zazire od mini-vala kao hemijskog tretmana kose – u nastavku vam otkrivamo kako mini-val funkcioniše, kako da negujete kosu nakon tretmana i koliko će vam drugo trajati na kosi!

 

sve_o_minivalu_blog_tekst

 

Kako “radi” mini-val?

Mini-val funkcioniše tako što koristi hemikalije koje menjaju teksturu kose, kreirajući talase ili kovrdže. Tradicionalno, frizer će vam namotati kosu na drvene rolere pre nego što nanese “perm” losion kako bi fiksirao lokne. Kada je losion hemijski “odradio” svoje posle određenog vremena, frizer će ga isprati sa vaše kose, osušiti je i koristiće neturalizator kako bi zaustavio hemijski proces delovanja “perm” losiona.

Nove formule i tehnike mini-vala daju ovoj “vintage” frizuri moderan obrt: umesto drvenih rolera, frizeri će koristiti različite materijale, kako bi vašoj kosi podradili savršene talase ili lokne. U nastavku otkrivamo šta da očekuje od tretmana mini-vala pa sve do nege ove frizure!

Da li mini-val uzrokuje oštećnje kose?

Postoji pogrešno uverenje da će ovaj tretman po svaku cenu "spržiti kosu"! Ukoliko se pravilno uradi, mini-val vam neće oštetiti frizuru. Ono što je najbitnije kod ovakvih tretmana je da ih nikako ne radite na svoju ruku, odnosno samostalno kod kuće, već ga prepustite profesionalcima. Ako imate pramenove, intenzivnu tretiranu ili posvetljenu kosu, mini-val ipak može dodatno oštetiti vlasi - zato se uvek konsultujte sa stručnjakom pre tretiranja kose.

Koliko traje mini-val na kosi?

Sam tretman traje između 2-4 sata, a period trajanja frizure zavisi od toga koliko gam je dugačka kosa. Na kratkoj kosi, koja se češće šiša, mini-val traje 3-4 meseca. Ako imate dugu kosu, procena je da ovaj efekat traje između 6 i 8 meseci. Na klijentima sa dugom kosom, mini val izgleda sve lepše, kako kosa izrasta, jer koren raste ravno, a dužina biva talasasta.

Kako negovati kosu posle mini-vala? 

  • Ne perite kosu 1-2 dana posle mini-vala: prerano pranje kose može uzrokovati da se dlaka ispravi i izgubi svoj oblik.
  • Ne koristite toplotne aparate za styling kose: Ne koristite peglu i figaro pre prvog pranja kose, posle mini vala, jer ova praksa može uticati na formiranje veza unutar dlake
  • Nosite puštenu kosu: Nemojte vezivati kosu u punđe ili rep, prvih par dana, iz istih razloga koje smo naveli za prve dve stavke. Proces ponovnog formiranja keratinskih veza unutar dlake je delikatan, i potrebno mu je 2-3 dana kako bi vaše lokne ostale na mestu.
  • Nemojte se češljati prva 24h: koristite prste da nežno razmrsite kosu posle spavanja ili da namestite kovrdže oko lica.
  • Nemojte se farbati 2-3 nedelje posle tretmana - farbe koriste hemikalije koje mogu uticati na izgled mini-vala i stanje kose. Ujedno, ofarbajte se najmanje 2 nedelje pre tretmana mini vala, kako bi se dlaka oporavila od procesa farbanja, i kako bi mini-val dao najbolji rezultat.
  • Koristite proizvode za hemijski tretiranu kosu: Najbolje je da koristite proizvode specijalno formulisane za hemijski tretiranu kosu. Oni najčešće NE SADRŽE sulfatne soli, i bogati su hranljivim sastojcima, koji će regenerisati dlaku i očuvati njen prirorodnih keratin.
  • Štitite kosu od sunca: kada je na kosi urađen mini-val, neophodno je da više nego ikada povedete računa o UV zaštiti dlake. Koristite leave-in sprej za zaštitu kose od sunca, na bazi cinka, ili tokom leta, možete laganim šalom pokriti kosu. Naš predlog je MoroccanOil Protect & Prevent sprej za zaštitu kose od UV zračenja. 
  • Dubinski negujte kosu: Mini-val koristi hemikalije koje lišavaju dlaku njenih nutrijenata i prirodne vlage. Dubinski pakujte kosu barem1-2 puta nedeljno,kako biste nahranili kosu. Koristite reparirajuće regeneratore, koji će pomoći u obnavljanju pokidanih keratinskih veza unutar dlake.

 

 

Mi vam predlažemo MoroccanOil Repair liniju za obnovu kose.

Podelite sa prijateljima:

Podelite sa prijateljima na Facebook Podelite sa prijateljima na Twiter Podelite sa prijateljima na Pinterest Podelite sa prijateljima na LinkedIn Podelite sa prijateljima preko Email
  • Za frizere

    Posebne pogodnosti za naše profesionalne kupce.

  • Limitirana serija

    Novo dizajnirano pakovanje kultnog Moroccanoil Treatment seruma - u ograničenoj seriji.

  • Volumen do daske!

    Pena za neverovatnu punoću i lepršavost kose.

Brendovi

O NAMA

DAMB d.o.o. je ekskluzivni uvoznik za Srbiju brendova: Subrina professional, Moroccanoil, Termix,Wet brush, True Keratin, MKS ECO. Prodaja kozmetike za kosu, alata i opreme za frizerske salone.

Bulevar Peka Dapčevića 124, 11000 Beograd

Pozovite nas na: 011/3098-626 i 0653098626

Radnim danima od 7.30 - 15.30 časova

E-mail: prodaja@damb.rs

PIB: 101413741

Broj računa: 205-8415-63

SVE ZA FRIZERSKE SALONE


PRATITE NAS

    

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

©2018 by DAMB d.o.o. | Design by draganmarkovic.net

Ovaj sajt koristi kolačiće (eng. Cookies) u cilju poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačići nam omogućavaju da pratimo, analiziramo i unapređujemo naše prisustvo kao i da optimizujemo oglašavanje na različitim platformama. Vaši podaci su sigurni sa nama, ne delmio ih sa trećim licima. Ukoliko nastavite da korstite naš sajt i internet prodavnicu slažete se sa sakupljanjem kolačića. Detalje o upotrbi kolačića možete pogledati na stranici Politika privatnosti.
Razumem